De Brouwerij

Brouwerij Poort

Ik ben Edwin van der Zwet, de eigenaar van Brouwerij Poort. Sinds 2005 brouw ik speciaalbieren. Poort verwijst naar de Zuiderpoort, de straat waar de brouwerij is gevestigd.  In het logo van mijn brouwerij vind je de Zuiderpoort terug. De Zuiderpoort is een toegangspoort als onderdeel van een eeuwenoud verdedigingswerk.

DSC_1425

Het Brouwproces

Mijn bier brouw ik op traditionele wijze. Dit betekent dat ik alleen pure ingrediënten gebruik en geen overbodige of onnatuurlijke ingrediënten toevoeg. Ook zorg ik voor het volledige brouwproces van maischen, filteren, koken, filteren, koelen en gisten. Voor mijn bier maak ik gebruik van verschillende hopsoorten, ook nieuwe soorten. Daarnaast komen kruiden aan bod en voeg ik unieke soorten gist toe. Hierdoor ontstaat de verrassend uitgebalanceerde body met frisse, kruidige afdronk. De lange rijpingstijd brengt net als bij wijn of whisky nieuwe smaken naar voren. Dat proef je!

3xflesaOfficiële Brouwerij

In mijn brouwerij aan de Zuiderpoort brouw ik proefbieren. Het ontwikkelen van nieuwe speciaalbieren vergt tijd en aandacht. Als ik een mooie uitgebalanceerde en verrassende smaak heb ontwikkeld, dan vergroot ik de oplage. Oplagen vanaf 500 l. brouw ik bij de Noord Hollandse Bierbrouwerij. Daar heb ik grotere ketels en ander professioneel apparatuur ter beschikking. Sinds juni 2015 is Brouwerij Poort met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel een officiële brouwerij.

Internationaal BiersommelierBiersommelier Arjenne Vlietstra

Mijn partner Arjenne Vlietstra is verantwoordelijk voor Promotie en Design. Ook is zij Internationaal gediplomeerd Biersommelier. Dit is het hoogst haalbare specialistische niveau. Zij kan je van alles vertellen over bier en over bier-/spijscombinaties.